Het hele jaar OPEN!

Compleet gerenoveerd Ook in de regen geopend! Boek snel!

GP Zwolle

De Grote Prijs van Zwolle op zaterdag 4 maart:

Het Formule 1 seizoen gaat weer beginnen en daarmee ook het kartseizoen! Traditiegetrouw organiseert Kartcentrum Zwolle dan ook de eerste grote wedstrijd van het (kart)seizoen. En wat deze race nog leuker maakt is dat de coureurs eerst gaan rijden op het Formule 1 circuit van Bahrein.

Door de samenwerking die Kartcentrum Zwolle heeft met het onlangs geopende Racesquare in Zwolle gaan de coureurs eerst een (simulatie race) rijden op het circuit van Bahrein. Inderdaad het circuit waar Max Verstappen en zijn concurrenten het Formule 1 seizoen gaan aftrappen.

Bij Racesquare rijden de coureurs in hun eigen sessie een training, kwalificatie en vervolgens een race. De winnaar van de race wint punten die meegenomen worden naar de einduitslag. Uiteraard verlaten we Racesquare niet zonder dat er een korte prijsuitreiking is geweest.

Nadat de coureurs hebben geracet bij Racesquare gaan ze richting Kartcentrum Zwolle om vervolgens op het circuit van Zwolle uit te maken wie uiteindelijk de beste coureur is.

Op het circuit van Zwolle werken de coureurs vervolgens een Formule 1 weekend in het klein af. Er wordt eerst een vrije training gereden, vervolgens een kwalificatie, een sprint race, een hoofdrace en de extra finale race. Voor elke race krijgt men punten en degene met de meeste punten wint de Grote prijs van Zwolle. Zijn er rijders die evenveel punten hebben? Dan rijden deze een shout-out race tegen elkaar op de simulator.

En net als in de Formule 1 zijn er diverse klasses die gaan racen. De Rocky Klasse en de DRS F1/F2/F3 klasse met huurkarts.


DRS F1, DRS F2 en DRS F3(huurkart):
Deze klasses wordt verreden in de huurkarts. Je hebt hiervoor ook geen eigen kart nodig en je maakt gebruik van de speciaal geprepareerde huurkarts voor deze wedstrijd. De F1 klasse is voor rijders die iets ervaring hebben, de F2 is voor de rijders die amper ervaring hebben en de F3 zal een gemixte klasse zijn de rijders die de inschrijving van de F1 en F2 hebben misgelopen. Het FUN niveau staat voorop.

Rocky Klasse
Rijd mee met de Rocky Klasse tijdens de GP van Zwolle!

Op zaterdag 4 maart zal de GP van Zwolle worden verreden. Dit jaar is de race extra speciaal omdat er voorafgaand aan de races op de kartbaan ook gereden zal worden op de racesimulatoren van Racesquare Zwolle. Dit maakt de GP van Zwolle het eerste online/offline race event!

Wanneer je beschikt over een Rocky kart dan kan jij mee doen aan de Rocky klasse.

LET OP!
Schrijf je alleen in voor 1 van de 3 klasses, dus niet in zowel F1/F2 als F3, dubbel inschrijven heeft geen zin, dubbele inschrijvingen zullen worden verwijderd!

Wegens grote vraag hebben we besloten een 3e huurkartklasse (DRS F3) open te stellen voor de GP van Zwolle, wil je graag meedoen, maar heb je je kans gemist voor de F1 of F2? Dan is dit nu de allerlaatste kans, dus wees er snel bij!